Na Nových Sadech je už téměř hotová tramvajová trať. V říjnu se svezou první cestující

Od poslední aktualizace vývoje při kontrolním dni během letních prázdnin se na stavbě tramvajové trati na Nové Sady hodně změnilo. Po stavební stránce je už trať téměř ve finále.

Foto: olomouc.eu/ Blanka Martinovská

Po otevření zkolaudovaného úseku komunikace v Zikově ulici před obchody Penny Market a Albert přešla stavba do poslední etapy realizace. „V jejím rámci dojde k propojení obou již hotových částí. Na rozpracovaném úseku se buduje pevná jízdní dráha přes křižovatku ulic Zikova, Rožňavská a Trnkova a propojení na již hotové části,“ říká investiční náměstek primátora Martin Major. Dále pak pokračuje výstavba komunikace okolo tramvajové trati s napojením na výše uvedené ulice, budování chodníků a podélných stání pro auta. Stavební firma postupně dokončuje také zapojování systémů světelného signalizačního zařízení a nového veřejného osvětlení.

Po dokončení všech těchto etap výstavby bude posledním krokem propojení stávající trati s novým úsekem. K němu dojde v říjnu. Následovat budou kontrolní jízdy a prohlídky celé trati zástupci drážní inspekce, a pokud bude během kontrol všechno v pořádku, pak se na konci října tramvají až na Schweitzerovu ulici sveze i cestující veřejnost.

Foto: olomouc.eu/ Blanka Martinovská



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty