V Olomouci může vzniknout skoro dvacet startovacích bytů pro mladé rodiny

Koupí hotového projektu výstavby bytového domu udělala olomoucká městská rada první reálný krok k výstavbě devatenácti bytů pro mladé rodiny. Má se jednat o městské nájemní byty a o takzvané dostupné bydlení.

Proluka v ulici Před Lipami | Zdroj: Google Maps Streetview

Bytový dům má vyrůst v proluce v ulici Před Lipami. „Rozhodli jsme o tom, že město koupí hotovou projektovou dokumentaci domu v této ulici,“ uvedl náměstek primátora Matouš Pelikán. V příštím roce by mohlo proběhnout stavební řízení a následně pak snad v roce 2024 i reálná výstavba domu. „Nájemní startovací byty mají sloužit mladým párům pro první roky jako podpora pro založení rodiny,“ říká Matouš Pelikán.

Hotový projekt město kupuje jako výsledek opakovaných jednání a dohod se soukromým investorem, který inicioval vznik studie v místě, které bylo zvoleno jako prioritní pro rozvoj bytového fondu města. Investorovi ve stejné ulici město prodalo jeden ze tří městských pozemků ke stavbě podzemních garáží se zelení na povrchu sloužící jako přístupný vnitroblok. Na zbývajících dvou pozemcích pak má vyrůst právě dům s dostupným nájemním bydlením.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty