Trať na Nové Sady zažije v říjnu zkušební jízdy. Kvůli napojení kolejí bude výluka

Výstavba tramvajové trati na Nové Sady je ve finální fázi, která bude ukončena závěrečnou kolaudací a zprovozněním vybudované tramvajové trati. V těchto dnech se na stavbě dokončují asfaltové povrchy křižovatky ulic Zikova x Trnkova x Rožňavská, chodníky a cyklostezky a samotná tramvajová trať v úseku od zastávky Rožňavská po křižovatku s ulicí Schweitzerova. Dokončuje se trolejové vedení, veřejné osvětlení, zastávky a městský mobiliář.

Ilustrační foto: DPMO

Od 10. října začíná výluka na stávající trati, aby mohla být propojena s novou tratí. Z důvodu provedení propojení tratí bude uzavřen výjezd z Trnkovy do Rooseveltovy ulice. Obyvatelé ulic Trnkova a Rožňavská budou najíždět na nově vybudovanou komunikaci na Zikovu ulici. Průjezd ulicí Werichovou je průjezd stavbou, což s sebou nese zvýšené nároky na bezpečnost dopravního provozu. Výluka bude ukončena v pondělí 31. října a 1. listopadu bude spuštěn provoz ve všech dosud uzavřených úsecích.

Po dobu výluky bude v této části Olomouce nasazena náhradní autobusová doprava s označením X3, cestující mohou využít i běžné autobusové linky. Od 1. listopadu se počítá s provozem tramvají až na novou konečnou zastávku U Kapličky.

Na nové trati se mezitím ve dnech 28., 29. a 30. října odehraje zkušební provoz tramvají. Stavbou bude projíždět tramvaj s označením "MANIPULAČNÍ JÍZDA", jejímž cílem je seznámit řidiče s novým úsekem tratě. Linka ještě nebude fungovat v režimu přepravy, ta začne fungovat až v úterý 1. listopadu.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty