Zajímá vás budoucí podoba okolí Hradiska? Podívejte se na nové návrhy revitalizace

Zajímá vás možná budoucí podoba okolí kláštera Hradisko? V rámci koncepce veřejných prostranství to řeší rozpracovaná studie. Dokument, který ovlivní podobu bezprostředního okolí tohoto nejstaršího kláštera na Moravě, je možné shlédnout na webu města a do konce října k němu podat připomínky a návrhy.

Zdroj: Atelier Zahrada Olomouc

Studii proveditelnosti Hradisko-východ zadal útvar hlavního architekta. Rozpracovaná studie navrhuje využití potenciálu stávajícího brownfieldu pro rekreační účely a zeleň. „Počítá se zachováním vodního prvku, rozvojem přírodních a kulturních hodnot území ve vazbě na národní kulturní památku bývalého premonstrátského kláštera Hradisko a zabývá se širšími vazbami v území,“ popsala dokument Jana Křenková z útvaru hlavního architekta magistrátu.

Studii i potenciální budoucnost lokality město veřejnosti představilo i prostřednictvím komentované vycházky za účasti zahradního architekta Radka Pavlačky, která proběhla 4. října 2022 rámci Dnů architektury.

„Studie, kterou zpracovala projekční firma Zahrada Olomouc, navrhuje členění území na jednotlivé etapy realizace. Pokud kohokoli z veřejnosti zajímá, je dostupná na městském webu. Podávat připomínky k rozpracované studii lze do konce letošního října,“ upřesnila za útvar hlavního architekta Jana Křenková.

Studii proveditelnosti včetně vizualizací z atelieru Zahrada Olomouc najdete na https://menime.olomouc.eu/plany-a-strategie/verejna-prostranstvi

Připomínky je možné zasílat na adresu veronika.richterova@olomouc.eu.

Zdroj: Atelier Zahrada Olomouc

Zdroj: Atelier Zahrada Olomouc

Zdroj: Atelier Zahrada Olomouc



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty