Víme, jak vypadá nový vánoční strom pro Olomouc! Vy rozhodnete, jak se bude jmenovat

Je to zhruba čtyřicetiletá, přes dvacet metrů vysoká jedle. Pochází z Hluboček z Dukelské ulice a v neděli 13. listopadu přijede do Olomouce. Pojmenování nového vánočního stromu je už na samotných Olomoučanech.

Foto: olomouc.eu/Jan Andreáš

Jedle v Dukelské ulici roste na hranici dvou pozemků a sousedé, kteří ji nabídli městu pro jeho věhlasné Vánoční trhy, se již obávají o bezpečnost nejbližšího domu. Proto by nechali jedli pokácet bez ohůedu na blížící se vánoční období. 

Kácení se uskuteční v neděli 13. listopadu od 8 hodin přípravou techniky, v 9 hodin začne samotné kácení a po 11. hodině by měl vzácný náklad vyjet z Hluboček směrem na olomoucké Horní náměstí. Trasa vede přes Mrsklesy a Přáslavice, v Olomouci pak po obchvatu až na Horní náměstí. Někdy kolem poledne tak už Olomoučané uvidí, jak bude parta odborníků vysoký strom stavět a upevňovat do dlažby na Horním náměstí.

Současně s tím Olomouc pokračuje v letité tradici pojmenovávání vánočního stromu. "Již posedmnácté hledáme jméno pro olomoucký vánoční strom. Na výtvarně zpracované návrhy se jménem stromu čekáme do pondělí 14. listopadu," říká Jana Doleželová z tiskového pddělení olomouckého magistrátu.

Zaslat je můžete na Magistrát města Olomouce, odd. kultury, Lucie Rozbořilová, Horní náměstí 583 - radnice, 779 11 Olomouc nebo osobně doručit na podatelnu radnice v úřední hodiny magistrátu.

Na obálku je třeba uvést „Soutěž pojmenuj vánoční strom“, na zadní stranu výtvarných návrhů potom jméno, třídu, věk a název školy.

Vánoční strom na Horním náměstí se slavnostně rozsvítí v neděli 20. listopadu.

Jedle z Hluboček, která bude zdobit vánoční Horní náměstí v Olomouci. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1