Mikulášská tramvaj a pak i mikulášský parní vlak. O víkendu si zábavu s dětmi určitě vyberete

Po dvouleté pauze způsobené protiepidemickými opatřením se mohou lidé znovu těšit na Mikulášskou jízdu historickou tramvají. Mikuláš s andělem a čertem budou brázdit olomoucké ulice v sobotu 3. prosince od dopolední desáté až do šesté hodiny večer. V neděli pak z Olomouce vyrazí parní vlak, jehož hlavními pasažéry budou vedle dětí i Mikuláš, čert a anděl.

Zdroj: FB Lokomotivní depo Olomouc

V sobotu vyrazí do olomouckých ulic historická tramvaj 223 s vlečným vozem. Tramvaj je vedena podle níže uvedeného jízdního řádu a bude zastavovat na občasné zastávce v Sokolské ulici a dále na všech zastávkách v uvedené trase. Není možné do tramvaje nastupovat v tramvajovém depu v Koželužské ulici a z prostorových důvodů není možná přeprava dětských kočárků.

Mikulášská jízda je pro rodiče s dětmi bezplatná.


Parním vlakem do Šternberka, Uničova nebo do Senice

Na první jízdu se parní vlak vypraví z olomouckého hlavního nádraží v 8:55 hod. a přes Šternberk dojede do Uničova v 9:48 hod. Na zpáteční jízdu po stejné trase se vlak vydá v 10:30 hod. a do Olomouce s ním přijedete v 11:21 hod.

Ve 13:50 hod. odjíždí parní vlak z olomouckého nádraží na svou druhou jízdu. Přes zastávky Olomouc-Nová Ulice a Olomouc-město dorazí do Senice na Hané ve 14:30 hod. Za tři čtvrtě hodiny (odj. 15:15 hod.) parní lokomotiva zahouká k odjezdu zpět do Olomouce (příj. 15:55 hod.).

Kromě zážitku z nostalgické jízdy se můžete těšit i na setkání s Mikulášem a jeho pomocníky. Ti budou dětem rozdávat malou pozornost jako mikulášskou nadílku. A kolik zaplatíte za jízdenku?

Olomouc – Senice na Hané, Olomouc – Uničov nebo opačně: dospělý 150 Kč / dítě 6 až 15 let 100 Kč

Olomouc – Šternberk, Šternberk – Uničov nebo opačně: dospělý 120 Kč / dítě 6 až 15 let 80 Kč

V parních vlacích platí pouze zvláštní jízdné (nikoliv jízdenky OneTicket ani IDSOK). Přeprava dětských kočárků je omezena kapacitou vlaku, přeprava jízdních kol je vyloučena. Jízdenky koupíte ve všech pokladnách ČD. Počet jízdenek je omezen počtem míst, jízdenky ke stání se neprodávají! 

V Olomouci nevynechejte prohlídku expozice ČD Muzea. V neděli 4. prosince bude otevřeno od 9 do 16 hodin. Vstupné činí 50 Kč, pro děti od 6 do 15 let jen polovinu. K ČD Muzeu v Táborské ulici se dostanete z olomouckého hlavního nádraží podchodem.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Chata Kouty