Tatínek zvládl porod syna sám s manželkou. Zdravotníci přijeli až po narození dítěte

Dramatický zážitek s velmi krásným koncem zažili v pátek členové zdravotnické záchranky a hlavně dva manželé na Konicku. Krátce po 2. hodině ranní dostala RZP posádka z VZ Konice výjezd s indikací Porod. Otec ale za pomoci telefonických instrukcí dokonale zastal funkci porodníka sám.

Foto: ZZS Olomouckého kraje

 "Během výjezdu zůstává operátorka na telefonu s tatínkem, jelikož rodička cítila dítě v porodních cestách - probíhá tedy telefonicky asistovaný porod. Vše proběhlo neskutečně rychle a maminka, ještě před příjezdem RZP na místo události, porodila v automobilu krásného zdravého chlapečka," píše mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková. "Maminka byla neskutečně šikovná, tatínek byl velikou oporou a následně bedlivě poslouchal pokyny operátorky, jak dítě zajistit do příjezdu posádky."

Díky souhlasu novopečených rodičů mohla pak ZZS o události informovat veřejnost včetně fotografie šťastnéo, i když unaveného tatínka. "Radostných chvil v terénu je při naší práci opravdu málo a je potřeba je rozdávat," vysvětluje mluvčí ZZS motiv ke zveřejnění příspěvku. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty