Most už přišel o starý středový pilíř, teď ho drží jen samotná nosná konstrukce

Výraznými změnami v dubnu prošel přestavovaný most přes řeku Moravu na Masarykově třídě v Olomouci. Po velikonocích na něm byl otevřen koridor pro pěší a v posledním týdnu zmizel starý betonový pilíř, který původní most podpíral uprostřed konstrukce.

Bourání starých částí mostu a středového pilíře. / Foto: BW

Během dubna byly na novou část mostu přeloženy zbývající inženýrské sítě. Poté začalo bourání zbytku starého mostu, po kterém do té doby přecházeli chodci i cyklisté. Kvůli těmto demoličním činnostem mělo Povodí Moravy schváleno snížení hladiny řeky, aby se pracovníci s těžkou s technikou mohli dostat do koryta řeky. Během dubna ubouraly bagry zbytek starého mostu, v posledním dubnovém týdnu byl zbourán také středový pilíř. Teď je teprve i pro laika patrné, že nový most nemá žádné pilíře a nad řekou ho drží je samotná jeho konstrukce včetně typických oblouků. 

Nová, povodní polovina mostu ještě není dokončena a práce na ní budou probíhat. Vedle dokončení inženýrských sítí budou postupně pokládány finální vrstvy mostovky, finálních vrstvy ochozu a přibyde i zábradlí. Nakonec z oblouků zmizí traverzy, které je po celou dobu stavby zpevňovaly. 

"Je tu teď celé dny velice rušno a hlučno. Na obou březích se pracuje. To by měli vidět ti škarohlídi, kteří mají neustále připomínky, že se tu nic neděje, že tu nikdo nic nedělá," říká Blanka Wittnerová, která žije v domě, sousedícím se stavbou mostu. To je ostatně dobře patrné i z přiloženého videa.


Bourání starých částí mostu a středového pilíře. / Foto: BW

Bourání starých částí mostu a středového pilíře. / Foto: BW

Bourání starých částí mostu a středového pilíře. / Foto: BW



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty