„Dnes máme zrovna řeckou kuchyni, je tu kuřecí špíz, šišky z mletého masa v rajčatové salse a další dobroty. Každý měsíc se zaměříme na tři národní kuchyně, kromě řecké máme v únoru ještě španělskou a italskou, a v tom rámci pak jídla den za dnem měníme,“ říká šéfka podniku Mary Efraim. Host zaplatí pevnou částku a za tu pak může sníst a vypít, kolik sám zvládne. Vedle hotových jídel jsou tu i spíše snídaňové nabídky jako párky, míchaná vajíčka či fazolové lusky, najdete tu i sladkosti a čerstvé ovoce.
I sám personál podniku je národnostně velmi pestrý… Založila ho Mary Efraim, mladá žena původem z USA, která v Olomouci založila rodinu. Na chodu bistra se dál podílí kuchařka z Ukrajiny a kuchař ze Skotska, cukrářka pochází rovněž z Ukrajiny a v kuchyni pracuje i jedna Češka.
„Říkali jsme si s manželem, že tady chybí brunch a něco ve stylu All you can eat, co by ale nebyla jen rýže s nějakou asijskou omáčkou. Tak jsme se rozhodli zkusit to a založili jsme tento podnik,“ vysvětluje důvody pro otevření bistra Mary Efraim. Podnik s názvem Brunch Otesánek otevřeli v lednu a už od začátku je prý docela vyhledávaný, právě proto, že podobný koncept zatím v Olomouci chyběl.
Ideální šance, jak vyzkoušet Brunch Otesánek se nabízí na svatého Valentýna v úterý 14. února, kdy zde bude speciální akce pro zamilované páry. Za dvě osoby zaplatí jen jednu cenu. „Musí být ale zamilovaní,“ říká se smíchem Mary Efraim.
A ještě kde Otesánka najít: bistro sídlí v Denisově ulici 13, ve stejných prostorách, kde před lety bývala tvarůžková cukrárna a donedávna ještě polévkárna. Přijďte, stojí to za to.
https://instagram.com/brunch.otesanek?igshid=ZDdkNTZiNTM=
@brunch.otesanek
https://www.facebook.com/profile.php?id=100088729602091
Foto: Rej.cz
Foto: Rej.cz
Foto: Rej.cz
Foto: Rej.cz