Divadlo na Šantovce připravuje nové sídlo. Po stěhování bude větší a lepší pro diváky i umělce

Vyšší desítky tisíc lidí navštívily během desetileté existence Divadlo na Šantovce. Nyní se soustředí na projektovou přípravu nových prostor. Chystaný kulturní objekt má být klíčovou součástí plánovaného rozšíření Šantovky na druhý břeh Mlýnského potoka. Cílem je nabídnout plně multifunkční prostor pro konání kulturních a společenských akcí různých žánrů. V dohledné době se chystá představení vizuální podoby nového objektu divadla i celého komplexu Galerie Šantovka 2. V této souvislosti po konci letošní jarní sezóny současné divadlo dočasně přeruší provoz.

Dříve zveřejněná podoba rozšíření Šantovky, reálně bude ale údajně vypadat jinak. | Foto: archiv

„Chceme se plně soustředit na nově vznikající projekt. V druhé polovině roku nás zároveň čeká podílení se na organizaci kulturních akcí a koncertů spojených s oslavami 10. narozenin Galerie Šantovky. Je zároveň nutné, aby se všech těchto aktivit naplno zúčastnil náš zkušený tým, který už ale zároveň nebude mít kapacitu provozovat současný sál. Nyní jsme již ve fázi, kdy intenzivně ladíme spolu s architekty technické a prostorové zázemí multifukčního sálu a připravujeme podzimní velkolepé akce pro Šantovku,“ říká ředitel Divadla na Šantovce Petr Hlávka o aktuálním směřování této kulturní instituce.

Chystaný objekt nebude v první řadě nákupní galerií, ale spíše centrem pro volný čas. Nabídne flexibilně koncipované zázemí pro kulturní, společenské a volnočasové aktivity a právě divadlo bude ústřední budovou tohoto areálu. „Stávají divadlo, které za dobu desetileté existence navštívily desítky tisíc lidí, potvrdilo, že divadelní prostory v obchodním centru návštěvníky baví a vítají je. Naším cílem je proto divadelní projekt posunout o kus dál a vytvořit jeden z nejmodernějších kulturních komplexů v ČR, který nabídne kulturní a společenské zážitky bez limitů,“ říká dále Hlávka.

Současný provoz Divadla na Šantovce má před sebou v tuto chvíli ještě téměř čtyři měsíce fungování. V následujícím období se zde chystají na podiu vystoupit jména jako Jaroslav Dušek, David Koller, Petr Rychlý, Ańa Geislerová, Daniela Kolářová a řada dalších.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty