Perfektní pomoc hasičům. Dostanou novou cisternovou stříkačku a zásahové auto

Další vybavení dobrovolným hasičům na území města Olomouce chce pořídit olomoucká radnice. Radní schválili vykrytí nekrytých požadavků na zakoupení cisternové stříkačky pro jednotku SDH Chválkovice a automobilu pro jednotku SDH Lošov. Cisternu získají hasiči letos, nový zásahový vůz bude příští rok.

Ilustrační foto: / archiv mmol - Jan Andreáš

O pořízení těchto dvou pomocníků pro práci dobrovolných hasičů se na úrovni vedení města jednalo už vloni. Na zakoupení cisternové stříkačky město složilo už tehdy zálohu 3 miliony korun. Nyní městská rada souhlasila s uvolněním další částky 1,095 milionu korun. Zbývajících 2,8 milionu korun na pořízení nákladné speciální techniky získá město jako dotaci od Generálního ředitelství Hasičské záchranné služby ČR a také od Olomouckého kraje.

„Také na zakoupení automobilu pro hasiče z Lošova nám přispěje jak generální ředitelství profesionálních hasičů, tak menší částkou i Olomoucký kraj. Celkově takto získáme dotaci ve výši asi 550 tisíc korun,“ uvedl náměstek primátora Martin Major. Radní při pondělním jednání schválili uvolnění zbývajících nákladů na pořízení auta, což je částka 1,05 milionu korun. Auto bude město reálně nakupovat až v příštím roce, nyní je ale potřeba mít připravenou částku 1,6 milionu. V opačném případě by město o již schválenou dotaci přišlo.

Výraznou pomoc dobrovolným hasičům Olomouc poskytuje systematicky. zdejší sbory patří k těm nejlépe vybaveným, mají také dobré zázemí a většinou modernizované nebo nové hasičské zbrojnice. Zásahové jednotky olomouckých dobrovolnických sborů pak poskytují při požárech velmi kvalitní pomoc profesionálním hasičům.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty