První akce na Floře po aktuálním rozvolnění: o víkendu začnou Zahradnické trhy

Zažít konečně plnohodnotné nákupy mohou při nynějším rozvolnění již tuto sobotu a neděli – 15. a 16. května – návštěvníci dalších Zahradnických trhů na Výstavišti Flora. Na čerstvém vzduchu v okolí Pavilonu A pro ně bude vždy od 9 do 17 hodin připravený široký sortiment zahradnických potřeb i pomůcek a také zeleninových přísad, balkonových květin, bylinek, školkařských výpěstků. Vstup je zdarma.

Zahradnické trhy. / Foto: Výstaviště Flora Olomouc

„Venkovní zahradnické trhy bývají velice oblíbenou součástí velkých květinových výstav Flora. Letos na jaře jsme však tuto akci upořádat nemohli, rozhodli jsme se proto zorganizovat alespoň samostatné Zahradnické trhy se vstupem zdarma,“ přibližuje manažerka projektu Zuzana Chalupová.

Zahradnické trhy tak Výstaviště Flora u Pavilonu A ve Smetanových sadech pořádá letos již podruhé, tento víkend však poprvé nabízený sortiment neomezují žádná koronavirová nařízení, která doposud zakazovala například prodej hobby či zahradnických potřeb a pomůcek.

„Návštěvníci si budou moci nakoupit také zeleninovou přísadu, balkonové květiny, bylinky anebo školkařské výpěstky,“ doplňuje Chalupová.

Samotná návštěva Zahradnických trhů je tak pastvou pro oči. Stánky prodejců jsou díky záplavě květin plné jarních svěžích barev. V nabídce se mimo jiné objevují pestrobarevné kejklířky, luxusní mini jiřinky, rododendrony či azalky, dále trvalky, violky, plnokvěté sedmikrásky a v neposlední řadě i kaktusy a sukulenty.

I při nynějším rozvolnění jsou ovšem Zahradnické trhy připravovány podle doposud platných hygienických pravidel.

„Zdraví návštěvníků i prodejců je pro nás na prvním místě. Zahradnické trhy se proto budou konat na čerstvém vzduchu ve Smetanových sadech, mezi jednotlivými stánky budou dostatečné rozestupy a pro všechny bude připravena dezinfekce,“ uvedla tisková mluvčí Výstaviště Flora Kristýna Buchtová.

Dostat se na Zahradnické trhy je pak velice snadné. Lidé mohou přijet buď tramvají na zastávku Výstaviště Flora, která je hned u Pavilonu A, nebo využít vlastní auto a zaparkovat nedaleko trhů v ulici Poupětova.

Další Zahradnické trhy se vstupem zdarma pak Výstaviště Flora plánuje na sobotu 22. a neděli 23. května. Opět od 9 do 17 hodin za pavilonem A.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty