Nový pivovar v Olomouci: po cyklostezce k železárnám na řemeslné pivo i dobré jídlo

Nový olomoucký podnik pro příznivce piva Twinberg sám sebe prezentuje jako moderní pivovar s úctou ke starým tradicím. „Dodržujeme ověřené postupy, ale zároveň sledujeme moderní trendy a spolupracujeme s jinými pivovary,“ říkají lidé z pivovaru Twinberg. Výsledky této cesty už můžete vyzkoušet osobně.

Foto: Twinberg

Pivo z Twinbergu bylo možné ochutnat už loni na několika akcích, jako je třeba Hanácké Woodstock nebo Chmelovy dožinke. Tehdy ale fungoval jako takzvaný létajíc pivovar, což znamená, že si nechává pivo vařit v jiném pivovaru na zakázku. Teď už si Twinberg otevřel vlastní pivovar s pivnicí a restaurací. Prvním zákaznickým testem tohle všechno prošlo v neděli 30. dubna. Zájemců bylo opravdu hodně, k čemuž přispělo fajn počasí i dobrá poloha vedle cyklostezky na Poděbrady. Před pivnicí je otevřená i klasická zahrádka. Kuchyně je zaměřená na domácí a grilované dobroty.

K dostání zde mívají šest různých druhů piva, ve stálé nabídce jsou Albert, Bugr, Frida, Sherlock, Amélie a Mandarín, přičemž tři z nich jsou různě silné a hořké klasické ležáky a další pak jsou svrchně kvašená piva. V létě chce pivovar nabídnout i stále populárnější „kyseláče“. Pivo si můžete dát tady nebo odnést domů v plechovce či lahvi. 

Navštívit sympatickou pivnici a pivovar Twinberg můžete poblíž areálu Moravských železáren na cestě mezi Řepčínem a jezerem Poděbrady, adresa je Řepčínská 340/105.

Více na https://www.twinberg.cz/

Foto: Twinberg




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty