Olomoucké tvarůžky jsou základem všech gastronomických specialit, které v Tvarůžkové cukrárně nabízejí. Výjimkou jsou snad jenom Hořické trubičky a navzdory názvu i pivo Tvarg. Největší zájem byl dnes, 1. prosince, o tvarůžkové kremrole, které byly už okolo patnácté hodiny vyprodané. Můžete si ale dát klidně i tvarůžkové lokše, štrůdl, křenový dortík, pivník se sladem nebo další, zdánlivě nebo doopravdy sladké cukroví. Základem všeho je buď tvarůžek, nebo tvarůžková pěna, a pak už relativně klasicky připravené dezerty a moučníky. Chutnají skvěle! Páteční rušné odpoledne v Denisově 13 jasně ukazovalo, že zrovna tahle cukrárna se do Olomouce opravdu hodí a lidé ji vyhledávají.
Náhlé a překvapivé otevření je v tuto chvíli jen dočasné. Jde tedy o avdentní cukrárnu, i když na náš dotaz, zda je možné těšit se na dlouhodobý návrat cukrárny do Olomouce odpověděla paní Milada Poštulková: "Zatím jsme tu jenom do 22. prosince, opravdu. I když... nic není vyloučené," řekla s úsměvem. Tak my tedy budeme doufat.
Foto: FB Tvarůžková cukrárna
Foto: Rej.cz
Foto: Rej.cz
Foto: Rej.cz