Flora Olomouc začíná. Co to znamená pro řidiče? Kde během výstavy zaparkovat?

Ode dneška až do neděle 28. dubna se koná v areálu výstaviště mezinárodní květinová a zahradnická výstava Flora Olomouc 2024. V okolí výstaviště a přilehlých ulic bude proto nepochybně zvýšený počet projíždějících vozidel. V rámci zachování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu je nutné, aby řidiči respektovali dopravní značení, pokyny strážníků a pořadatelů. Důležité je také vědět, kde zaparkovat.

Ilustrační foto: VFO

Pro návštěvníky jsou připraveny odstavné plochy pro vozidla. Parkovací plocha s kapacitou cca 1 000 míst bude k dispozici v areálu obchodního centra Šantovka, kde budou mít návštěvníci výstavy zajištěno parkování zdarma. Galerie Šantovka je významným partnerem Výstaviště Flora Olomouc, a tak zde mají návštěvníci jarní výstavy zajištěno parkování zdarma. Jinak během roku je zde parkování zpoplatněno. Galerie Šantovka se nachází nedaleko výstaviště, cca deset minut chůze.

Samotné Výstaviště Flora Olomouc může vzhledem ke své historicky dané poloze v areálu městských parků u centra Olomouce nabídnout skromnější možnosti parkování. Přímo u areálu se nachází dvě zpoplatněné parkovací plochy – jedna u správní budovy výstaviště, druhá v Zamenhofově ulici. Během výstav a akcí na Výstavišti Flora Olomouc jsou však tyto plochy vyhrazeny pouze pro vozy vystavovatelů a zaměstnanců.


Dále bude k dispozici parkoviště u starého autobusového nádraží v blízkosti výstaviště Flora (zde se jedná o zpoplatněné parkoviště v zóně placeného parkování). Pro autobusy je vyhrazeno parkoviště v ulici Holická za bývalým sídlem Dopravního inspektorátu Policie ČR. "Vzhledem k omezenému počtu parkovacích míst doporučujeme, aby se návštěvníci, pokud je to možné, vydali na výstaviště pěšky nebo využili městskou hromadnou dopravu, která bude v době konání výstavy u vybraných spojů posílena," vzkazuje mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Ze strany pořadatelů akce bude použit naváděcí systém, včetně umístění směrových šipek, které budou návštěvníky směrovat na vyhrazená parkoviště. Více informací o možnostech parkování a o samotné výstavě lze nalézt na webu Výstaviště Flora Olomouc.

Strážníci doporučují, aby návštěvníci věnovali zvýšenou pozornost osobním věcem, zavazadlům a zabezpečení vozidel. Právě kapsáři vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí. Využívají své příležitosti při nepozornosti lidí a jejich neopatrného zacházení se svými osobními věcmi.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty