Kroupy, průtrž mračen i vítr: hasiči museli čerpat vodu ze sklepů a garáží, řešili i požár

Varování meteorologů se vyplnilo a Olomouc včera po 17, hodině zasáhla bouřka se silným přívalovým deštěm i s kroupy. Hasiči měli kvůli tomu spoustu práce, zasahovat museli na několika místech Olomouce. V ulici Táboritů a na Černé cestě odčerpávali až do večera vodu ze zatopených sklepů, garáží či z výtahových šachet. Na místě využili čerpací kontejner.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Kromě proudů vody a krup se projevila i ničivá síla blesků. "Zasahovali jsme také ve Chválkovicích, kam jsme vyjeli k požáru dílny po úderu blesku. Ten zasáhl střechu, poškodil komín. Hořela část střechy a izolace. Škodu zjišťoval na místě vyšetřovatel," uvedla tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová. Jak dodala, celkově se po bouřce jednalo ve městě o více než deset událostí

Zatopený byl podjezd v ulici U Podjezdu, který hasiči ve spolupráci se správou silnic odčerpali. Po bouřkách profesionální hasiči zasahovali také v Mohelnici či v Lipové - lázních, kde voda z polí ohrožovala tři rodinné domy a zaplavila i železniční trať. 

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Chata Kouty