Andrův stadion dostane během pár týdnů nové osvětlení přesně podle kritérií UEFA

Moderní osvětlení, které bude vyhovovat kritériím UEFA, dostane v následujících pěti až šesti týdnech olomoucký Andrův stadion. Nové LED osvětlení zajistí jasnější a úspornější záři nad hřištěm. Svítidla budou také na střechách tribun. Modernizace začne už příští týden a hotova bude v polovině srpna.

Foto: sigmafotbal.cz

Cílem úprav je výměna osvětlení stadionu tak, aby splňoval level B dle UEFA 2016, což představuje vertikální intenzitu 1000 lux ze všech stran fotbalového hřiště. Kompletní výměna výbojkových světel za svítidla s LED technologií bude provedena nejen na stávajících stožárech s nadzemní výškou 36 metrů, ale také na střeše západní tribuny. Nově budou osazena i svítidla na střeše východní tribuny a na všech čtyřech stávajících stožárech ve výšce asi 20 metrů osvětlujících kratší stranu hřiště. Světla budou napojena převážně ze stávajících rozvaděčů, součástí je ale také částečné doplnění elektroinstalace osvětlení hrací plochy. Posílena bude zároveň i ocelová konstrukce osvětlení.

Výměnou stávajících výbojkových světel ze světla s technologií LED dojde ke značné úspoře elektrické energie, a to i při zvýšení intenzity osvětlení hrací plochy. Celkové náklady na modernizaci osvětlení jsou asi 13,7 milionu korun, přičemž 5,6 milionu korun pokrývá dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Operačního programu životní prostředí.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Chata Kouty