Sbírka i kraj pomohou lidem z obcí, které poničily opakované bleskové povodně

Lidé z obcí na Přerovsku, které během minulého týdne zasáhly opakované bleskové povodně, nezůstanou bez pomoci. Do vesnic Kladníky, Hradčany, Hlinsko a Šišma zamíří podpora Olomouckého kraje. Dobrovolný svazek obcí Moravská brána vyhlásil také sbírku pro veřejnost. Lidé, kteří se ocitli v nouzové situaci, dostali také nabídku pomoci z úřadu práce.

Foto: HZS Olomouckého kraje

„Jsem si jistý, že si v Olomouckém kraji musíme v případě podobné nouze pomáhat. Společně se starosty zasažených obcí i zástupci hasičů jsme přímo na místě řešili možnosti, jak vytopeným obcím co nejrychleji pomoci,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Velká voda se uvedenými vesnicemi prohnala minulý týden a poškodila zde více než stovku nemovitostí. Zanechala také škody na obecní infrastruktuře – silnicích, vodních korytech nebo na kanalizační síti. Největším problémem byly obrovské nánosy bahna, které povodňová vlna splavila z okolních polí.

Hasiči i místní firmy přispěchali na pomoc se speciální technikou a pomoci teď mohou i všichni ostatní, kteří mají srdce na pravém místě. Krajskému úřadu Olomouckého kraje se totiž podařilo v rekordně krátkém čase zajistit vyhlášení veřejné sbírky. 

„Na transparentní účet 6643821379/0800 mohou lidé posílat finanční dary, které zamíří přímo do postižených obcí. Zapojit se může opravdu každý – lidé, ale například i firmy. Účet bude přístupný do konce roku,“ dodal hejtman Suchánek.

 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Chata Kouty