Meteorologové varují před úmorným vedrem. Po něm mohou opět přijít silné bouřky

Vysoké teploty. Dnes 31 °C, ve středu i 34 °C! Úmorné vedro je nebezpečná zátěž pro organismus, jak pro děti nebo starší lidi, tak i pro všechny, kdo musí venku vykonávat nějakou fyzickou námahu. Navíc po zítřejších tropických vedrech hrozí další silné bouřky!

Foto: iStockPhoto.com / coffeekai

V posledním červnovém týdnu se Olomouckým krajem opakovaně během pár dní prohnaly velmi intenzivní bouře, které v řadě obcí způsobily bleskové povodně a velké škody. Nyní se vrací tropické vedro, po němž mohou podobné bouře opět následovat.

V úterý mají na Olomoucku teploty oscilovat okolo 31 °C, ve středu až 34 °C. Odborníci důrazně doporučují dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů a kombinovat je s minerálními vodami, připomínají, že lidé mají omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Zcela vyloučené je nechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech.

Očekávané středeční teploty znamenají velmi vysokou zátěž na lidský organismus, při které hrozí přehřátí a dehydratace. Teploty mohou vést i k problémům v dopravě, například k vybočení a lomům kolejnic kolejové dopravy v důsledku jejich roztažení horkem.

Od 10. července od ranních hodin do 11. července do 2:00 se očekávají silné až velmi silné bouřky doprovázené přívalovými srážkami, většími kroupami a nárazy větru.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1