Pozor na pokuty! Policie nebude k nezákonnému parkování na Poděbradech shovívavá

Varování před pokutami zveřejnili provozovatelé restaurace Terasa u populárního olomouckého přírodního koupaliště Poděbrady. I když provozovatelé restaurace nejsou vlastníky příjezdové komunikace ani parkoviště a na parkování návštěvníků tedy nemají vliv, ochotně varovali řidiče, zvyklé nechat auta, kde je napadne, před aktuální hrozbou postihu.

Ilustrační foto: Google Maps

Na facebookové stránce Olomoucké Poděbrady vyšlo následující upozornění: "Důležitá informace od Policie ČR ohledně parkování u nás na olomouckých Poděbradech.

  •  1. od úterý 16.7.2024 se bude pokutovat každé špatné parkování od vlakového přejezdu až po restauraci Terasa
  •  2. Argumentace je z důvodu neumoněného průjezdu IZS (hasiči, sanitky, policie)
  •  3. Na místě hrozí pokuta ve výši 2000 až 3000 korun, pokud nebude řidič vozidla přítomen případ spadá do správního řízení a hrozí pokuta 4000 korun
  •  4. Nejsme provozovatelé ani majitelé parkoviště a příjezdové cesty (pokud někdo tvrdí opak, stačí se podívat do veřejného katastru nemovitostí)
  •  5. V dané lokalitě jsme jediní se sociálními sítěmi, proto Vám dáváme vědět
  •  6. Předem děkujeme za umožnění průjezdu IZS (hasiči, sanitky, policie) a hlavně tak předejdete vysoké pokutě"

Policie ČR potvrdila, že zde už pokuty neukázněným řidičům dává. "Není to ale úplná novinka, kontroly se dějí běžně při naší hlídkové činnosti," uvedla tisková mluvčí policie Ivana Skoupilová. Kdo porušuje předpisy, tedy parkuje kde nemá a kvůli jeho vozidlu nezůstane volná třímetrová šířka jízdních pruhů pro každý směr, ten si koleduje o pokutu. "Nově zde byla umístěna i dopravní značka," dodala Ivana Skoupilová. Pravidla o zachování volného třímetrového pruhu pro oba směry ale platí bez ohledu na umístění dopravní značky se zákazem stání. 

Podle reakcí pod příspěvkem Olomouckých Poděbrad většinou lidé situaci chápou správně. Ušetřit pár desítek korun a téměř kvůli tomu ucpat příjezdovou cestu, kudy chodí spousta chodců a jezdí cyklisté a kde by měl být volný průjezd pro případnou sanitku či hasiče, je neomalenost. "Jenom dobře! Vždy jsem říkal ženě, dívej, na drahé auto mají, ale na to aby zaplatili parkování ne," napsal na FB třeba Petr Dosedla.

Pokud jde o kvalitu samotného placeného parkoviště, na tu nemají provozovatelé restaurace ze spolku Olomoucké Poděbrady žádný vliv, protože parkoviště patří soukromé firmě.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj