V zoo přibylo další občerstvení. Ve všech gastrozařízeních se už navíc dá platit kartou

U Lanáčku, U Medvěda, U Lvů a Pod Věží. To jsou názvy čtyř zařízení, které se aktuálně v zoo na Svatém Kopečku starají o utišení hladu a žízně návštěvníků zahrady. Nově otevřený snack nabízí francouzské palačinky, zmrzlinu a výhledově i pizzu. Všude se navíc už dá platit kartou, což návštěvníkům doposud citelně chybělo.

V areálu Zoo Olomouc přibylo další občerstvení. Nabízí hlavně francouzské palačinky | Foto: olomouc.eu/ Lenka Jedličková

Olomoucká zoo představila v pátek nový gastro provoz u lanového centra pod názvem snack U Lanáčku, kde nabízí francouzské palačinky a později do sortimentu přidá i pizzu. Pro osvěžení  horkých dnech je zde v nabídce točená zmrzlina, která díky tomu v areálu zahrady získala pevné místo.

Jeho vybudováním završuje výstavbu sezónních gastro provozoven, které bylo potřeba kapacitně posílit, aby více uspokojovaly zájem a komfort návštěvníků. „Ti tak mají nyní možnost vybírat z pestré škály pokrmů napříč celým areálem, přičemž každý stánek nabízí svůj specifický sortiment. Vedle hlavní restaurace Pod Věží zde naleznou gril U Lvů, pizzu U Medvěda, snack U Lanáčku. Novinkou je také dlouho očekávaná možnost platby kartou na všech gastro provozech areálu,“ uvádí Adéla Theimerová, vedoucí gastro provozu olomoucké zoo.

„V posledních letech otevíráme každoročně nový gastro stánek s výrazně vyšším hygienickém standardem umožňujícím celoroční provoz. Realizací snacku U Lanáčku jsme připraveni na výstavbu restaurace Pod Věží při zachování pestré nabídky gastro služeb,“ doplňuje ředitel zoo Radomír Habáň. 

První francouzské palačinky za doprovodu francouzských písní návštěvníkům připravil olomoucký primátor Miroslav Žbánek: „Už nyní se poohlížím po něčem, co bych mohl dělat dál, kdybych v příštím volebním období neuspěl. Vzhledem k tomu, že mi to jde, palačinky se povedly a nabídky zoo se těžko odmítají, tak o posílení provozu gastra uvažuji. Jistě však slibuji, že až tady zase zavítám s dětmi, osobně jim palačinky přichystám. Kvituji záměr zoo otevřít více provozoven po obchůzkové trase, aby se návštěvníci v areálu rozptýlili a našli pro sebe to, co jim chutná,“ dodal s nadsázkou.

Provozování gastro služeb v zoologické zahradě má určitá podnikatelská specifika. Za příznivých podmínek, kdy branou zoo projdou tisíce lidí denně, se u občerstvení tvoří dlouhé fronty, jindy se ale stává, že personál marně vyhlíží zákazníky.

Foto: olomouc.eu/ Lenka Jedličková



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1