Co se děje ve Šternberku? Nespokojení lidé zaplnili kulturák

Na sto padesát obyvatel Šternberka se o prázdninách sešlo v tamním kulturáku, aby s vedením města řešili bezpečnost v ulicích. Lidi popuzuje napjatá situace ve městě, kdy skupinka mladých výrostků napadá bezbranné kolemjdoucí. Na situaci dohlíží také koordinátorka pro menšiny a romské záležitosti.

Najděte na fotce volnou židli… Na jednání o aktuální bezpečnostní situaci bylo ve šternberském kulturáku plno. Foto: muš

„Byl jsem velmi potěšen vysokou účastí a konstruktivní diskuzí, která jasně ukazuje, že občané mají zájem podílet se na zlepšování bezpečnostní situace ve Šternberku,” uvedl jeho starosta Stanislav Orság. 

Neutěšený stav v některých částech Šternberka lidi dopaluje už několik měsíců a v posledních týdnech graduje. Řada obyvatel tvrdí, že radnice problém neřeší a některé incidenty raději zametá pod koberec. Taková obvinění ale představitelé města odmítli.

„Večer aby se člověk bál vyjít ven. Takto jsem si důchod nepředstavovala,“ svěřila se jedna ze starších obyvatelek města.

Město má plán

Zástupci šternberské radnice představili lidem několikabodový plán, který má situaci zlepšit. Počítá například s posílením městské policie, rozšířením kamerového systému, ale také s rozvinutější prací organizací, které se starají o menšiny.

„Jsem spolu se starostou v intenzivním kontaktu s místní romskou veřejností, která je situací, za níž je odpovědných pár jednotlivců, s nimiž není možná domluva, také znepokojena,” dodala Renáta Köttnerová, koordinátorka pro menšiny a romské záležitosti.




INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj