Koncem prázdnin bude neprůjezdná Velkomoravská ulice. Uzavřená je i další důležitá křižovatka

AKTUALIZOVÁNO Konec letních prázdnin přináší v Olomouci další významná dopravní omezení. V nejbližších týdnech bude především zcela neprůjezdná Velkomoravská ulice, jeden z nejvytíženějších městských silničních úseků. Pondělní dopoledne ukázalo, že zvládat novou dopravní situaci ve městě bude velmi náročné.

Velkomoravská ulice bude kvůli opravám zcela neprůjezdná | Foto: ŘSD

Poslední sčítání dopravy potvrdilo průjezd bezmála 40 tisíc vozidel přes Velkomoravskou ulici v Olomouci, kde připravujeme velkoplošné asfaltování. Plánovaná výměna povrchu vozovky potrvá zhruba dva týdny na úseku od křížení ulic Albertova X Brněnská po odbočení do Galerie Šantovka na Švýcarské nábřeží.


Rekonstrukce silnice I/35 prodlouží celkovou životnost této pro Olomouc mimořádně důležité dopravní trasy. Nutnost vytvoření nového koberce vzešla z nezávislého hodnocení stavu komunikace. Termín prací 17. srpna až 1. září 2024 odpovídá koordinaci s ostatními akcemi ve městě, během oprav bude Velkomoravská ulice obousměrně uzavřena. Zhotovitel dojednal po dobu uzavírky objízdné trasy vedené zdarma po dálnici D35. 

Pohled do ulic v pondělí 19. srpna ukazuje, že Olomouc zvládá nynější souběh mnoha oprav a uzavírek dost těžce. Předevšímv centru města jsou od rána dlouhé kolony a prakticky v každém směru nabírají řidiči zpoždění. 

Situace v pondělí 19. 8. dopoledne | Zdroj: dopravniinfo.cz

Mapa objízdných tras | Zdroj: ŘSD 

Důležité je, že nynější uzavírka Velkomoravské není ojedinělou akcí na silnicích. V závěru prázdnin se totiž v Olomouci sešlo více důležitých oprav a uzavírek.

Do 27. srpna bude zcela uzavřena křižovatka ulic Vejdovského a Tovární. Řidiči tuto křižovatku využívají především při cestě za nákupy nebo do úřadu práce. Uzávěrka, která platí od úterý 13. srpna, se týká úseku od teplárny k železničnímu přejezdu a dále pak k rondelu u Kauflandu. Důvodem opravy je zhoršený stavebně technický stav vozovky. „Součástí opravy bude i výměna části silničních betonových obrub, doplnění přídlažby a rekonstrukce uličních vpustí, které budou napojeny do stávající kanalizační sítě,“ popsala vedoucí odboru dopravy magistrátu Zdeňka Gajdošová. Nový asfalt přijde na necelé čtyři miliony korun. Práce zde začaly už 5. srpna, ale v první fázi nevyžadovaly dopravní omezení. 

Do 25. srpna je uzavřen rovněž provoz ve Schweitzerově ulici. Další velké opravy a budování nové křižovatky se od srpna týkají Hraniční ulice, zde ovšem musí řidiči počítat s různými omezeními až do Vánoc.



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj