Na Lazcích začnou opravy. Tentokrát se bude kopat, frézovat a asfaltovat v ulici Václava III.

Další ulice na Lazcích se dočká stavebního ruchu a opravy. Tentokrát se bude výměna povrchu komunikace týkat ulice Václava III., která spojuje Dlouhou ulici a ulici Na Letné. Stavební práce začnou v pondělí 9. září a potrvají do 18. října. Během oprav bude úplná uzavírka, rozdělená ale do dvou etap.

Ulici Václava III. čeká oprava a uzavírka | Foto: Google Maps

Od 9. září do 6. října bude uzavřena část ulice Václava III. od Černochovy ulice po ulici Na Letné, tak aby Černochovou ulicí byl umožněn příjezd k základní škole Demlova také ze strany od Dlouhé ulice. V této době bude k dispozici náhradní autobusová zastávka v místě křižovatky Dlouhá – Václava III. – Dobrovského (točna).

Od 7. do 18. října pak bude uzavřena celá ulice Václava III. od Dlouhé ulice po ulici Na Letné. V tuto dobu bude příjezd ke škole možný pouze přes ulici Na Letné podél Moravy. Náhradní zastávka nebude v tuto dobu obsluhována.

Po celou dobu stavebních prací bude zastávka U Bristolu v obou směrech nahrazena zastávkou Komenského.

Při opravě obnoví asfaltový kryt vozovky v délce asi 420 metrů, součástí celé opravy je také výměna silničních betonových obrub, doplnění přídlažby a rekonstrukce uličních vpustí. V rámci stavby opraví i stávající autobusové zastávky a vzniknou nová čtyři místa pro přecházení.

Stavební práce provede firma STRABAG, a.s., oprava bude stát přibližně 6,1 milionů korun.

Místní komise městské části už byla o uzavírce, zahájení a rozsahu stavby informována, stejně tak putují informace včetně kontaktu na stavbyvedoucího také rezidentům a firmám v dané lokalitě. "Závěrem si dovolujeme všechny občany požádat o trpělivost a dodržování přechodného dopravního značení. Je to především z důvodu zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví občanů, ale hlavně pro zdárný průběh a následné dokončení stavebních prací," uvedla tisková mluvčí radnice Jana Doleželová.




INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj