Nehoda: u vodojemu prasklo potrubí, hasiči vytahovali ze zatopené díry auta

Kousek vedle výškové budovy s vodojemem na Nové Ulici dnes po poledni prasklo vodovodní potrubí. Voda se valila na chodníky a silnici, několik zaparkovaných aut ve vodě uvízlo a museli je vytahovat hasiči.

Foto: HZS Olomouckého kraje

"Právě zasahujeme v ulici Za Vodojemem v Olomouci, kde došlo k havárii na vodovodním řadu. Voda z potrubí vyvěrala a zatopila ulici i s vozy. Na místě spolupracujeme s havarijní službou vodáren. Odstranili jsme pomocí technického speciálu zatopená auta, aby mohla začít oprava," popsala situaci odpoledne Lucie Balážová, tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. 

Nehodu na vodovodním řadu od počátku řeší pracovníci Moravské vodárenské. "Z důvodu havárie na výtlačném řadu do vodojemu bude přepojena část Nové ulice na střední tlakové pásmo, může dojít k poklesu tlaku, ve vyšších patrech nepoteče voda," je uvedeno na havarijní stránce společnosti Moravská vodárenská. Podle našich informací z místa události ale zatím voda teče i v horních patrech. "Voda teče normálně, nezdá se, že by byl nižší tlak," říká paní Eva, která bydlí v sedmém patře jednoho z paneláků pod vodojemem.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj