Podzemní parkoviště u nádraží je zavřeno, neparkujte ani pod stromy, pozor v parcích

Vzhledem k předpovědi počasí a předpokládané nepříznivé povodňové situaci uzavřely Technické služby města Olomouce preventivně od pátku 13. září podzemní parkoviště u olomouckého hlavního nádraží. V nejbližších dnech bude možné z parkoviště pouze vyjíždět. Technické služby apelují na řidiče, aby svá zaparkovaná vozidla z parkoviště odvezli co nejdříve.

Podzemní parkoviště u nádraží je kvůli riziku zaplavení uzavřeno | Foto: Google Maps

„Stejně tak žádáme občany, aby neparkovali pod vzrostlými stromy, zejména u vodních toků. V nejbližších dnech by se neměli v blízkosti stromů a vodních toků ani zdržovat, protože vlivem povodňových stavů a zaplavení území může docházet k vývratům a pádům stromů nejen v ramenném systému Moravy, na přítocích, ale i v navazujícím území a na březích uzavřených vod,“ upozornil vedoucí odboru životního prostředí magistrátu Petr Loyka.

Už včera vydalo vedení Výstaviště Flora Olomouc upozornění, že vstup do olomouckých parků je nyní pouze na vlastní nebezpečí. Kombinace podmáčené půdy a silného větru, který má přijít v pátek večer, znamená riziko pádu stromů. "Poškození nemusí být u stromů ze země vždy hned patrné, bohužel tak může i s odstupem času dojít k ohrožení bezpečnosti. Musíme proto upozornit návštěvníky parků, aby se z bezpečnostních důvodů vyvarovali zbytečnému pobytu pod vzrostlými stromy. Je nutné dbát zvýšené pozornosti a opatrnosti z důvodu poškození, jež se mohou teprve projevit," uvedl Zdeněk Šup, vedoucí zahradnického oddělení Výstaviště Flora Olomouc, a.s.

Jeden ze stromů, které spadly v Bezručových sadech po silném větru letos v červnu | Foto: Rej.cz



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj