Kdo bude vládnout Olomouckému kraji? Strany mlží, jaká vlastně vznikne koalice

ANO získalo v olomouckém krajském zastupitelstvu šestadvacet mandátů. Do nadpoloviční většiny chybí pouhá dvě křesla, takže si nejsilnější hnutí může mezi ostatními stranami partnera libovolně vybírat. Zatímco o komunistickém Stačilo! nikdo ani nespekuloval a Spojenci 24 i Starostové pro Olomoucký kraj dali najevo, že oni v koalici nebudou, zbývající dvě strany ODS a SPD, jsou stále ve hře. V médiích se šíří "zaručené zprávy", které ale nemusí být pravdivé.

Foto: Olomoucký kraj

Podle mnoha včerejších zpráv vznikne na kraji koalice ANO a ODS. "V Olomouckém kraji vzniká koalice ANO a ODS. Nezbývá než doufat, že ve svých řadách najdou dostatek kompetentních lidí schopných vést kraj v nelehké době, plné společenských výzev, před kterými stojíme. Lidí schopných odolávat zájmům vybraných skupin a klientelismu. Toto koalice byla dohodnuta dávno před volbami, ale bez silného mandátu pro ANO by ji nebylo možné poskládat," napsal v pondělí na FB krajský radní Jan Žůrek. Obdobnou informaci zveřejnil i náměstek hejtmana Ivo Slavotínek. 

ODS ale v pondělí i v úterý tyto zprávy jednoznačně odmítala. Všichni oslovení občanští demokraté s podmínkou anonymity uvedli, že taková varianta není vůbec na stole. Richard Benýšek pak na své FB stránce napsal: "Takže- předpovídám - v Olomouckém kraji to bude ANO a SPD. V SPD je totiž pár funkcionářů, kterým reálně hrozí, že by umřeli hlady (pracovat už neumí), tak je jim potřeba dát chleba."

Podle našich informací mělo ANO už v neděli vyjádřit zájem o trojčlennou koalici s SPD a ODS. To ale byl pro ODS problém. 




INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1