Jak se změní náměstí Republiky? Místo parkoviště plnohodnotné náměstí a muzejní čtvrť

O potřebě výrazně upravit podobu a fungování náměstí Republiky se v Olomouci mluví léta. Nyní je na pořadu dne projednání návrhu jeho úprav. Základním cílem je oživit prostor, který dnes funguje do značné míry jako parkoviště.

Náměstí Republiky se má v budoucnu výrazně změnit | Foto: olomouc.eu

Přijďte se ve čtvrtek 26. září podívat na veřejné představení studie úprav náměstí Republiky. Od 16 hodin v sále Vlastivědného muzea se dozvíte, jaké nové uspořádání parkovacích stání a další úpravy směřující ke kultivaci náměstí studie navrhuje. Součástí bude i prezentace vymezení prostoru pro pobytové funkce s umístěním nového mobiliáře a zeleně. Cílem města je postupná revitalizace náměstí, která podporuje ideu tzv. „muzejní čtvrti“.

„Zadáním studie, kterou zpracovalo známé zlínské studio Ellement Architects, je udělat z parkoviště náměstí, a to při vynaložení minimálních nákladů. Cílem je zlepšit podmínky pro pohyb a pobyt chodců při zachování rozumné kapacity parkování, zajištění důstojné role kašny v prostoru náměstí a rehabilitace dožilých částí,“ popisuje náměstek primátora města Olomouce Tomáš Pejpek, který bude společně s autory studie a se zástupci kanceláře architekta města na veřejné prezentaci samozřejmě přítomen.



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1