Hejtmanem Olomouckého kraje bude Ladislav Okleštěk, ANO bude vládnout společně s SPD

Jak jsme avizovali včera, koalicí, která další čtyři roky povládne Olomouckému kraji, budou tvořit ANO a SPD, s nímž ve volební koalici byli ještě další subjekty, Trikolora, PRO a Svobodní.

Budoucí hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk (uprostřed) na tiskové konferenci po ukončení koaličních vyjednávání | Zdroj: ANO

"Měli jsme představu o trojkoalici, protože jsme si říkali, že by to bylo přece jenom širší spektrum, nicméně výsledky někam směřovaly a já vám díky tomu mohu dnes oznámit, že jsme se dohodli na povolební spolupráci s hnutím SPD, Trikolora, PRO a Svobodní. Tato koalice byla nejúspěšnější v jednáních s námi a my s ní hodláme další čtyři roky na půdě Olomouckého kraje spolupracovat," uvedl na sobotní tiskové konferenci Ladislav Okleštěk, lídr kandidátky ANO a budoucí hejtman.

Oním třetím do koalice měla být dle nabídky ANO Občanská demokratická strana, ta ale včera večer oznámila, že odchází do opozice, protože v předestřené sestavě s ANO a SPD být nechce. V kuloárech pak zaznělo, že proti spolupráci občanských demokratů s SPD byli jak místní členové strany, vědomí si toho, že takovou kooperaci nechtějí jejich voliči, tak by pravděpodobně nastal problém i s prosazením tohoto spojení u celostátního vedení strany. Od počátku tohoto týdne se přitom v Olomouci spekulovalo o předem dohodnuté krajské vládě ANO a ODS. 

V opozici po příští čtyři roky tak budou hnutí Stačilo, Společně 24, Starostové pro Olomoucký kraj a právě ODS. 



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1