Sever kraje má nového senátora. To, co přišlo po sečtení hlasů, mnohé překvapilo

Druhé kolo senátních voleb pro část Šumperska a celé Jesenicko vyhrál Stanislav Balík. Nad dosavadním senátorem, vítězem prvního kola a šumperským starostou Miroslavem Adámkem zvítězil o zhruba patnáct set hlasů, když získal 54 procent. Pro někoho možná nečekaná reakce obou soupeřů přišla po oznámení výsledků – oba si podali ruce a přislíbili vzájemnou spolupráci.

Dosavadní senátor Miroslav Adámek ihned po sečtení hlasů navštívil svého vyzyvatele Stanislava Balíka a pogratuloval mu ke zvolení. Foto: fb

„Právě jsem Stanislavu Balíkovi pogratuloval ke zvolení do Senátu. A nabídl vzájemnou spolupráci ve prospěch našeho krásného, ale vodou poničeného regionu. Děkuji vám všem, kdo jste přišli k senátním volbám, ať už jste volili kohokoliv,“ uvedl Miroslav Adámek. 

Stanislav Balík získal od voličů mandát vykonávat funkci senátora na dalších šest let. Také on už dopředu avizoval, že se na spolupráci s Adámkem těší.

„Už po prvním kole jsem Mirku Adámkovi veřejně poděkoval za jeho práci pro náš region a vyjádřil jsem víru a důvěru v to, že budeme spolupracovat. Oba jsme vyzvali své voliče k vzájemné toleranci a respektu, abychom společně v regionu žili co nejvíce v klidu a míru,“ uvedl Balík pro iDnes.

Gesto Miroslava Adámka ocenila i celostátní média, která připomněla, že podobné povolební chování protikandidátů jinde v republice vidět nebylo. 

2. kolo senátních voleb voliče nezajímalo

Druhé kolo senátních voleb provázela velmi slabá účast. K volbám přišlo jen devatenáct procent všech voličů, což z druhého kola senátních voleb dělá vůbec nejméně navštěvované lidové hlasování.

 




INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1