Na Jesenicku pojedou všechny autobusové spoje. Spoje na poškozených železnicích nahradí autobusy

Další pozitivní zprávy zazněly na dnešním jednání krajského krizového štábu. Stále více odběrných míst je napojováno na postupně opravovaný plynový řad. Obyvatelé postižených obcí se také od pondělí 7. října dočkají obnoveného autobusového spojení. Železniční doprava nebude z důvodu poškozených železničních tratí obnovena, nicméně České dráhy zajistí náhradní autobusovou dopravu.

Vlaková doprava ještě obnovena nebude, ale od pondělka na všechny trasy vyjedou autobusy | Il. foto: HZS Olomouckého kraje

„Jsem vždycky rád, když obyvatele postižených obcí můžeme potěšit nějakou pozitivní zprávou. Dnes je to informace, že od pondělí bude na Jesenicku obnovena veškerá autobusová doprava. Lidé se tak dostanou do práce, k lékařům a děti do škol,“ uvedl na jednání krajského štábu Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Autobusová doprava bude obnovena v plném rozsahu. Cestující však musí sledovat aktuální situaci v jednotlivých obcích. V minimálním množství případů může nastat situace, že některé zastávky nebudou obsluhovány podle platných jízdních řádů. Buď je velká voda vzala s sebou, nebo se k nim bohužel nelze dostat z důvodu poškozených cest. Na některých místech budou zastávky provizorně umístěny v jiných lokalitách. Doporučujeme proto obyvatelům, aby se před jízdou informovali o konkrétním umístění nejbližší zastávky.

Stav železničních tratí na Jesenicku bohužel neumožňuje obnovit vlakovou dopravu. České dráhy nasadí na obsluhu regionu náhradní autobusovou dopravu, která bude zajišťovat svoz cestujících.

Aktuální informace o autobusové a železniční dopravě najdete ZDE.

Dobrovolníci jsou potřební, registrace ale trvá

Na mnoha místech Olomouckého kraje je stále zapotřebí pomoci dobrovolníků.

Ti jsou vítaní, ovšem také o nadcházejícím víkendu bude probíhat koordinace dobrovolnické pomoci. Tyto činnosti pojedou ve stejném režimu a rozsahu jako minulý týden. Podrobnosti najdete ZDE.




INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1