Stovky zajímavých míst. Burza práce v Olomouci nabídne perspektivní zaměstnání i zábavu

V úterý 15. října se od 9 hodin otevřou brány pavilonu A na Výstavišti Flora v Olomouci a začne další Burza práce a vzdělávání. Jedná se o interaktivní veletrh nejvýznamnějších zaměstnavatelů z Olomouckého kraje a spolupracujících středních a vysokých škol. Akci organizují Úřad práce ČR, Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje a Svaz průmyslu a dopravy ČR. Vstup a veškeré poradenství jsou zdarma.

Na Burze práce budou nabízet volné pozice desítky zaměstnavatelů | Foto: VFO

Účast přislíbilo více než pět desítek nejvýznamnějších zaměstnavatelů z Olomouckého kraje z nejrůznějších odvětví, kteří nabídnou stovky perspektivních pracovních míst. Chybět nebudou ani personalisté z armády, hasičského sboru, vězeňské služby a policejních složek. Na burze představí svou vzdělávací nabídku i třicítka vybraných středních a vysokých škol, o jejichž absolventy mají zaměstnavatelé zájem.

Burza je určena nejen nezaměstnaným a těm, kteří chtějí změnit práci, ale také čerstvým absolventům škol i stávajícím studentům. Všichni dostanou jedinečnou šanci kontaktovat na jednom místě a během jediného dne více zaměstnavatelů, případně si domluvit další jednání s těmi, se kterými najdou společnou řeč.

„Navštívit burzu by měli i ti, kteří se nějakým způsobem podílejí na volbě povolání – ať už jsou to rodiče teenagerů nebo výchovní poradci ze základních škol. V neposlední řadě je samozřejmě pamatováno přímo na žáky posledních ročníků základních škol, kteří o svém studijním zaměření nebo budoucím zaměstnání teprve začínají uvažovat,“ doplňuje regionální manažer Svazu průmyslu a dopravy ČR Richard Koubek.

„Lidem hledajícím nové zaměstnání doporučujeme vzít si s sebou několik výtisků svého profesního životopisu,“ připomíná Vlastimil Přidal, ředitel krajské pobočky Úřadu práce ČR v Olomouci. „Naši pracovníci také nabídnou široké spektrum poradenských služeb všem, kteří se zajímají o své budoucí pracovní uplatnění – ať už se jedná o výběr školy, studijního oboru, rekvalifikace nebo hledání volných pracovních míst. Kromě ÚP ČR zde budou mít své stánky i Okresní správa sociálního zabezpečení a Státní úřad inspekce práce, které budou poskytovat poradenskou činnost z oblasti své působnosti“.

Příchozí také určitě zaujmou zajímavé exponáty některých vystavovatelů (vč. venkovní přehlídky vojenské, policejní i zemědělské techniky). Připraven je i bohatý doprovodný program – kvízy, dílny a soutěže pro žáky a studenty o hodnotné ceny, ochutnávky potravinářských výrobků, práce s 3D tiskárnami, virtuální realitou i miniroboty, ukázky výcviku služebních psů, bojového umění MUSADO, zásahu hasičského sboru, líčení a focení zdarma a mnoho dalšího. K vidění bude i tzv. Živá knihovna povolání (jedná se o praktické ukázky různých druhů povolání). Na své si tedy přijdou všichni zvídaví návštěvníci od 9 do 99 let.

„Už tradiční součástí veletrhu bude i soutěž T-Profi (Talenty pro firmy). Týmy žáků ZŠ sestaví základní konstrukci předem určeného zařízení z polytechnické stavebnice, pro kterou tým studentů SŠ paralelně vyrobí pohonnou jednotku. Společně tedy postaví a zprovozní nový, funkční a pohyblivý model – a to vše pod dohledem kapitána z reálného prostředí firmy,“ uzavírá Jitka Janečková Moťková, ředitelka Krajské hospodářské komory Olomouckého kraje.

Slavnostní zahájení Burzy práce a vzdělávání v Olomouci proběhne v 9:15 hod. za účasti primátora statutárního města Olomouce, představitele Olomouckého kraje, zástupců organizátorů a dalších hostů. Brána výstaviště se opět uzavře v 17 hodin.

Burzy práce a vzdělávání probíhají postupně od konce září ve všech okresních městech kraje. Celou sérii uzavře 24. října burza v Prostějově. Původně plánovaná burza v Jeseníku byla kvůli povodním zrušena.

Kompletní seznam vystavovatelů a detailní informace o programu jsou zveřejněny na webových stránkách www.burzapav.cz.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1