Po půl roce otevřeli novou silnici v Horce nad Moravou. Trvalo to o měsíc déle

V Horce nad Moravou byla po téměř půlroční rekonstrukci slavnostně otevřena nová silnice. Půlkilometrový úsek, vedoucí od náměstí Osvobození po vodní tok, byl slavnostně otevřen 16. října. Nová silnice zlepší dopravní podmínky v Horce.

Na novou silnici se čekalo půl roku. Už je v provozu. | Foto: Olomoucký kraj

„Rekonstrukce silnic nižších tříd, jako je tato v Horce nad Moravou, jsou pro kraj stejně důležité jako opravy hlavních tahů. Tyto komunikace slouží především místním obyvatelům a zajišťují jejich spojení s klíčovou infrastrukturou. Jsem rád, že se nám podařilo zlepšit podmínky pro obyvatele i návštěvníky obce a věřím, že nová silnice jim bude sloužit dlouhá léta,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Projekt zahrnoval kompletní rekonstrukci vozovky, výměnu konstrukčních a krycích vrstev, úpravu odvodnění a vybudování nových parkovacích míst, vjezdů k nemovitostem a autobusových zálivů. Kromě toho byla upravena i zeleň v okolí silnice, což přispěje k zlepšení vzhledu veřejných prostor.

Po dobu prací nebyla silnice průjezdná nejen pro individuální dopravu, ale ani pro autobusy. Podle původního harmonogramu měla uzavírka skončit už v úterý 3. září. Autobusy se na silnici vrátily až 21. září, auta teprve tento týden. Termíny nedodržel z technických důvodů zhotovitel. 

Investory projektu byly Správa silnic Olomouckého kraje (SSOK) a obec Horka nad Moravou. Celkové náklady dosáhly 36,5 miliónu korun, z čehož SSOK přispěla částkou téměř 13 miliónů korun a obec investovala přes 23,5 miliónu korun. Rekonstrukce nebyla financována z dotací. Stavbu realizovala společnost Skanska a.s.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1