Na výstavišti to dnes žije! Stovky modelů i obří stavby z legendárních kostiček lákají

Velké lego město, třímetrový jeřáb a modely slavných staveb, jakou jsou pyramidy, Eiffelova věž či obří zámek. To vše a mnohé další objekty postavené ze slavné stavebnice LEGO® je k vidění ještě dnes do 17 hodin na Mezinárodní výstavě Svět kostek na Výstavišti Flora Olomouc. Největší pavilon A zaplnily miliony kostek seskládaných do stovek unikátních i obřích staveb a modelů.

Svět kostek nabízí zajímavosti pro menší i větší děti | Foto: Výstaviště Flora Olomouc

Miliony kostek celosvětově známé stavebnice LEGO® a LEGO DUPLO® na hraní, případně seskládané do stovek unikátních i obřích staveb a modelů. Na akci se podílí řada českých i zahraničních stavitelů. Podstatná část oblíbené výstavy bude interaktivní, pro návštěvníky budou připraveny interaktivní modely.

Připravené jsou tady i obchody se stavebnicemi a speciálními LEGO® dílky a doplňky ze zahraničí, takže rodiče nadšených dětí musí počítat s nějakým tím výdajem navíc.

Na Svět kostek Olomouc 2024 dorazili letos vystavovatelé z šesti evropských zemí, konkrétně z Rakouska, Nizozemska, Polska, Slovenska, Maďarska a také z České republiky. Olomoucká výstava je totiž již v LEGO® komunitě profesionálně vnímanou značkou. "Právě díky tomu k nám na Výstaviště Flora Olomouc dorazí špičkoví vystavovatelé se svými modely a stavbami,“ uvedla Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.

Návštěvníci mohou od soboty v největším pavilonu A olomouckého Výstaviště Flora sledovat řádově stovky unikátních staveb i pohyblivých modelů z milionů kostek stavebnic LEGO®. Výstava dnes trvá do 17 hodin. 


Foto: Daniel Schulz

Foto: Daniel Schulz

Foto: Daniel Schulz

Foto: VFO

Foto: VFO

Foto: VFO



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
TV Morava
INZERCE
Radio Haná