Přes třicet tisíc kontrol, zhruba tisíc přestupků a pokusů přejet hranice okresu

Za týden, kdy platí zpřísněný lockdown a omezení pohybu, hlídají silnice i nádraží stovky policistů a vojáků. Jen v Olomouckém kraji policie od 1. do 8. března provedla přes 32 tisíc kontrol. „Při nich jsme zaznamenali přes 300 přestupků. Většinou se jednalo o porušení pohybu osob bez ochrany dýchacích cest nebo zákazu nočního vycházení. Na hranicích okresů jsme za týden nepovolili vjezd téměř 700 vozidlům,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Pohled na silnice a dálnice o víkendu byl hodně nezvyklý - prázdno, skoro žádná auta.

Policejní hlídky nejsou jen na silnicích, ale i u vlakových spojů. / Foto: Policie ČR

Kontroly probíhají na 170 stanovištích v kraji. Policistům vypomáhá přes 300 příslušníků Armády České republiky a 20 příslušníků Celní správy. Kontroly probíhají nejen na hranicích okresů.

„O víkendu jsme nezaznamenali výrazný nárůst porušování vládních nařízení. Počty kontrol a zjištěných přestupků odpovídali všedním dnům. Za sobotu a neděli jsme provedli přes 8133 kontrol. Zaevidovali jsme přes 157 přestupků a z hranic okresů jsme vrátili 175 vozidel. Také jsme se zaměřili na kontroly turistických lokalit v kraji, při kterých jsme nezaznamenali žádné problémy,“ doplnil Libor Hejtman.

Na dálnicích i silnicích bylo během víkendu výrazně méně aut než obvykle. Většina lidí se tedy asi rozhodla, byť možná se skřípěním zubů, vládní omezení poslechnout. Spoustu lidí naopak bylo možné potkat kdekoliv v přírodě poblíž měst a obcí, tedy v lokalitách, do kterých vládní zákazy zatím nedosahují. Davy lidí bylo o víkendu možno potkat nejen na Svatém Kopečku či na Radíkově, ale třeba i v okolí chomoutovských jezer, která rovněž patří do katastru Olomouce. 

Za týden už 32 tisíc kontrol... / Foto: Policie ČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty