Střecha plecharény je téměř hotová. Pod ní už hokejisté bruslí a trénují!

Generální oprava střechy zimního stadionu v Olomouci se blíží do finále. Příští týden je naplánována kolaudace střechy. Pod střechou už je mezitím nová ledová plocha a hokejisté se chystají na sezonu. Klub zvládnul i problém s vodou při přívalovém dešti.

Nová střecha zimního stadionu / Foto: Martin Major

Nová střecha dává stadionu i novou budoucnost. Zaprvé zpevňuje celou konstrukci, zajistí lepší klimatické podmínky uvnitř stadionu, a nabízí i možnost budoucího rozšíření plecharény na moderní multifunkční halu.

„Na úterý příští týden je naplánovaná kolaudace stavby. Jsem rád, že stavební firma všechno stihla tak, jak bylo dohodnuto,“ uvedl investiční náměstek primátora Martin Major. Do průběhu práce přitom zasáhla příroda, když v pátek 16. července do stadionu otevřenou částí rozestavěné střechy natekly hektolitry vody z přívalového deště (viz foto vlevo). „Náhradu škody řeší stavební firma se svou pojišťovnou,“ dodal Martin Major. Poničený materiál byl rychle z haly vystěhován. Práci komplikovala i extrémní vedra, kdy se v některých dnech po rozpálené střeše ani nedalo chodit v běžné obuvi a bylo nutné mít také ochranu očí.  

Tento týden už technici HC Olomouc znovu připravili ledovou plochu a hokejisté mohou bruslit a chystat se na novou sezónu.

Rekonstrukce střechy nahradila starou dřevěnou konstrukci, pokrytou pásovými válcovanými plechy novou konstrukcí z ocelových traverz, pokrytá trapézovými plechy.






INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty