Máte doma zimu? Porucha v teplárně omezila dodávky tepla, může se to protáhnout

Z mnoha míst Olomouce se ozývají stížnosti, že lidem doma málo nebo téměř vůbec hřejí radiátory. Příčina je prostá; v neděli 28. listopadu ve 22 hodin došlo v teplárně Olomouc k poruše jednoho z hlavních tepelných zdrojů pro město Olomouc. Náhradní zdroje nemají takovou kapacitu a tak je dodávka tepla omezena. Podle našich informací problém potrvá do středy.

Ilustrační foto: Pixabay.com

V současnosti je dodávka tepelné energie zajištěna náhradním způsobem, který nemá potřebnou kapacitu výkonu. Společnost Olterm&TD, která teplo do domovů dodává, oznámila na své webové stránce, že je nucena do doby opravy regulovat, tedy omezovat  dodávky tepla. 
Dodávka do bytových domů je omezena tak, že je přerušovaná příprava teplé vody a vytápění omezeno o 30 procent. Dodávka do školských zařízení je stejná, tedy přerušovaná dodávka teplé vody a vytápění o 30 procent nižší. V průmyslových zařízeních je dodávka o 20 procent nižší a v nemocnicích a dalších zdravotnických zařízeních je bez omezení.
Aktuality lze najít na webových stránkách www.olterm.cz v sekci odstávky a poruchy. Vedení podniku vzkazuje, že se na odstranění závady intenzivně pracuje a že jeho cílem je obnovit dovávky tepla do celého města v plném rozsahu do 1. prosince. 


INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty