Uzavřené hranice: hned první den zastavili skoro čtyři tisíce aut

Od pondělí 1. března platí nová ostrá nařízení, omezující osobní svobodu pohybu. Hned ráno také začaly policejní kontroly, přičemž na území kraje se pohybuje podle vyjádření samotné policie 170 hlídek, z nichž každá střídavě obsluhuje dvě až tři kontrolní stanoviště. Jak dopadl první den kontrol?

Policejní hlídky zastavily skoro 4 tisíce aut. / Foto: Policie ČR

Od pondělí 1. března do rána 2. března provedli policisté 3848 kontrol. Při nich zaznamenali 106 přestupků a většinu z nich vyřešili zatím jen domluvou. Na hranicích okresů policejní hlídky nepovolily vjezd 99 vozidlům. V dalších dnech budou kontroly samozřejmě pokračovat. Jak je patrné z policejního videa, hlídky můžete potkat jak na velké frekventované komunikace a dálničních exitech, tak i na těch nejmenších okreskách.

V rámci okresu mohou občané jezdit za prací, k lékaři či na nákupy, a to bez dokládání této skutečnosti nějakou písemností. Za pohybem na zdravém vzduchu ale můžeme vyrážet jen na katastrálním území své obce. Do jiných okresů se smí cestovat jen za prací či za lékařskými účely, je k tomu ale potřeba písemné potvrzení, které může mít i elektronickou podobu. 



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty