Bouračka ráno zastavila provoz na dálnici z Mohelnice do Olomouce

Havárie osobního vozidla v pondělí 19. září ráno po sedmé hodině zkomplikovala provoz na dálnici D35 u Loštic na úrovni 237,5 kilometru. Policie musela zcela uzavřít směr z Mohelnice na Olomouc. Za dvě a půl hodiny byla dálnice opět průjezdná.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Oznámení o havárii auta přijala policejní tísňová linka ráno krátce po sedmé hodině. Zasahovala zdravotnická i letecká záchranná služba, ve vozidle cestovali tři lidé, kteří museli být s různě závažnými zraněními převezeni na další vyšetření do Fakultní nemocnice v Olomouci. Policejní hlídky provoz ve směru na Olomouc odkláněly dopravu přes Loštice.

Při nehodě došlo k proražení nádrží a většímu úniku pohonných hmot na silnici. "Povolali jsme chemický kontejner s množstvím sorbentu, abychom je z vozovky odstranili," popsala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

V 9:45 už byla dálnice na Olomouc opět plně průjezdná. "Příčinou havárie byl patrně nesprávný způsob jízdy. Škoda na vozidle byla předběžně odhadnuta na 30 tisíc korun. Okolnosti nehody, příčina a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření," uzavřela tisková mluvčí Marie Šafářová.

Foto: HZS Olomouckého kraje 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty