Nech křečka žít! Zahrádkáři vzácného hlodavce chytili, ale ušetřili

Kuriozní příběh se odehrál tento týden mezi zahrádkáři v Olomouci. V Balcárkově ulici je trápil nadmíru činorodý křeček. Zahrádkáři ho chytili a k zadrženému hlodavci přivolali hlídku městské policie!

Zadržený křeček / Foto: Městská policie Olomouc

V úterý odpoledne se na strážníky telefonicky obrátil majitel jedné ze zahrádek v kolonii poblíž ulice Balcárkova. Důvodem byl odchycený křeček polní, který delší dobu působil škody na majetku zahrádkářů, v podobě zničené úrody zeleniny. Nešťastným zahrádkářům se podařilo hlodavce odchytit a následně předat strážníkům.

Vzhledem k tomu, že jedná o silně ohrožený druh, který je v České republice chráněný zákonem, byl přemístěn do volné přírody v okrajové části Olomouce, kde by už neměl napáchat další škodu. Otázkou je, zda byl v zahrádkářské kolonii v Balcárkově ulici tento křeček sám, nebo zahrádkáře trápili ještě další hlodavci.

S péčí o němé tváře má Městská policie Olomouc bohaté zkušenosti. Během roku chytají psy, kočky, ale třeba i hady nebo papoušky. Před pár dny zachraňovali unaveného ježka... 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty