Popáleného muže z pohřební služby letecky transportovali do nemocnice

AKTUALIZOVÁNO K vážné nehodě došlo v pondělí dopoledne v soukromé pohřební službě v Prostějově. Jeden ze zaměstnanců zde utrpěl rozsáhlé popáleniny. Zasahovala letecká záchranná služba.

Popáleného muže letecky transportovali do nemocnice | Ilustrační foto: Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Dnes před 11. hodinou došlo v prostějovské pohřební službě se sídlem v ulici Brněnská k popálení šedesátiletého zaměstnance, který musel následně být letecky transportován do Fakultní nemocnice Brno. Podle informací, zveřejněných na webu novinky.cz, se muž údajně popálil při manipulaci s benzínem. Zranění jsou vážná, ale nikoliv ohrožující život. 

"Okolnosti případu a případné porušení pracovního řádu je v současné době v šetření. Policisté v tuto chvíli případ dokumentují a zjišťují okolnosti za jakých k úrazu došlo," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Dodala, že další informace k této události může policie sdělit nejdříve zítra, případně až v následujících dnech, jakmile to bude možné.

EDIT: V úterý policie doplnila informace, že popálený muž vykonával svou běžnou pracovní činnost, kdy měl přečerpávat hořlavinu a při této práci došlo ke vznícení benzínu, který se nacházel se v otevřené nádobě. Následně vzplanul také oděv, který měl dotyčný na sobě, a přitom utrpěl popáleniny. Příčina vzplanutí hořlaviny je v současné době v šetření.

Z důvodu řádného prověření události byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj