V horách je teď nebezpečno. Turistické stezky mohou být poškozené

Správa CHKO Jeseníky má důležité upozornění pro návštěvníky Bílé Opavy. Katastrofální povodně, kromě lidských neštěstí, také výrazně ovlivnily turistické trasy v oblasti Bílé Opavy.

Rozvodněná Bílá Opava zničila některé lávky pro turisty | Foto: CHKO Jeseníky

V důsledku přírodního živlu došlo k poškození a podemletí lávek na žlutě značené turistické trase. Trasa po žluté značce není momentálně bezpečná. Lávky přes vodopády jsou poškozené, podemleté nebo zcela chybí. Bezpečně průchodná je pouze trasa po modré značce.

"Doporučujeme před výletem zkontrolovat aktuální informace o stavu tras a v terénu se řídit informačními tabulemi a pokyny stráže přírody, lesních hospodářů a horské služby," vzkazují správci CHKO Jeseníky.

Ničivé povodně ovlivnily i další výletní trasy v horách, proto je nutné si předem zjistit co nejvíce informací i lokalitě, kam se turisté chtějí vydat. "Horská služba je v pohotovosti ve všech horských oblastech, ve kterých působí. Stále nedoporučujeme pohyb na hřebenech hor. Vyhněte se prosím také rizikovým místům, kde hrozí sesuvy půdy jako jsou strmé svahy a místa, kde je terén narušený," vzkazují veřejnosti záchranáři z Horské služby ČR v Jeseníkách. 

Foto: CHKO Jeseníky

Foto: CHKO Jeseníky



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj