Autobus plný dětí začal hořet. Naštěstí se všechny podařilo včas zachránit!

Dramatický požár se odehrával v neděli asi hodinu před polednem nedaleko Mírova. Cyklobus, který kromě kol přepravoval i čtyřicet dětí, začal hořet. U požáru zasahovaly čtyři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. Hasiči naštěstí stihli včas evakuovat všechny cestující i řidiče ven z autobusu.

Foto: HZS Olomouckého kraje

K místu ihned vyrazila jednotka profesionální stanice Zábřeh, kterou posílili dobrovolní hasiči z Mohelnice a Loštic. Oheň začal pravděpodobně v prostoru motoru, ale velmi rychle se rozšířil i dovnitř do části pro cestující. „Naštěstí se všichni včas dostali do bezpečí. Celkově v autobusu cestovalo jednačtyřicet cestujících, převážně dětí, a řidič,“ popsal mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák. Na bezpečné místo později zachráněné děti přepravil evakuační hasičský autobus ze stanice v Olomouci.


I přes velmi rychlou pomoc byl autobus vážně poškozen, majitel vyčíslil škodu ve výši 150 tisíc korun. Další škody způsobil požár na přívěsu za autobusem a převážených kolech, ta byla vyčíslena na 250 tisíc korun. Poškozeny byly bohužel i osobní věci cestujících uvnitř autobusu.

Následně hasiči na místě museli zlikvidovat i rozsáhlý únik provozních kapalin. Celá událost se obešla bez zranění. „S největší pravděpodobností půjde o technickou závadu s následným požárem v motorové části vozidla,“ dopnil Zdeněk Hošák.

Hasiči museli zlikvidovat velký únik provozních kapalin / Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty