Více tramvajových i autobusových spojů. Školní rok mění provoz MHD

Nový školní rok znamená některé změny v provozu městské hromadné dopravy ve městě. Od středy 1. září se promítnou v jízdních řádech tramvají i autobusů Dopravního podniku města Olomouce.

Ilustrační foto: Rej.cz

„Se začátkem školního roku ukončíme prázdninová omezení a znovu budeme provozovat všechny posilové a školní spoje,“ objasnila Martina Krčová, tisková mluvčí Dopravního podniku města Olomouce.

TRAMVAJOVÝ PROVOZ

Od středy 1. 9. 2021 dochází ke změně v provozu tramvají.

Na linkách č. 1, X4, 7 a U zůstávají v platnosti v pracovní dny i ve dnech pracovního klidu stávající jízdní řády (linky č. 1, X4 a 7 s platností od 13. 12. 2020, linka U s platností od 6. 4. 2021).

Na linkách č. 3 a 5 bude v pracovní dny platit nový jízdní řád, dny pracovního klidu zůstávají beze změn. Tramvaje číslo 3 budou jezdit ve dvanáctiminutových namísto dosavadních dvacetiminutových intervalech. 

AUTOBUSOVÝ PROVOZ

Od středy 1. 9. 2021 budou se začátkem školního roku ukončena prázdninová omezení na linkách č. 12, 13, 14, 19 a 21 a znovu budou provozovány všechny posilové a školní spoje.

Linka č. 16 bude i nadále vedena dle výlukového prázdninového jízdního řádu s platností od 12. 4. 2021.

Linka č. 13

Linka bude z důvodu uzavírky Masarykovy třídy nadále vedena mezi zastávkami Hlavní nádraží a Vejdovského obousměrně po objízdné trase přes zastávky 17. listopadu a Envelopa. Zastávka Kosmonautů nebude obsluhována.

Linka je provozována pouze v pracovních dnech.

„U linek, které nejsou uvedeny, nedochází k žádným změnám,“ upozornila Martina Krčová, tisková mluvčí Dopravního podniku města Olomouce.

Více na webu: https://www.dpmo.cz/informace-pro-cestujici/jizdni-rady/




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty