Nová galerie v centru Olomouce kombinuje jistotu s odvahou

Nová Galerie pod zámkem otevřela v úterý večer slavnostní vernisáží svou olomoucku kapitolu. Provozuje ji pár, který se v oblasti obchodu s uměním pohybuje už od roku 2008, kdy otevřeli galerii ve Frýdku Místku a v roce 2015 přidali další v Přerově.

Vernisáž při zahájení provozu galerie

Galerie pod zámkem sídlí v Ostružnické ulici, v místě, kde ještě před pár měsíci byl obchod se speciálními potřebami pro psy. Olomoučané dům znají podle výrazné fasády, které v horní části dominuje plasticky vystupující secesní reliéf hanacké dívky s fotoaparátem. Sama galerie obsadila nejlepší část přízemí s parádním barokním trámovým stropem.  

V galerii bude k dostání kombinace jistoty v podobě děl prověřených autorů z tuzemské špičky a také méně známých mladých tvůrců s důrazem na regionální scénu. Kromě grafik a maleb zde najde návštěvník také díla uměleckého sklářství a kovářství, klasické plastiky i šperky. Zkušení provozovatelé galerie doufají, že si touto směsí brzy získají srdce Olomoučanů, kteří si, pokud jde o galerie, mají v posledních letech opravdu z čeho vybírat.

Držíme palce, aby se nová Galerie pod zámkem v současné konkurenci uchytila dobře!




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty