Stovky výletů do minulosti. Čtenáři Reje mají nejraději články o olomoucké historii

Skoro dvě stě šedesát cest do blízké či vzdálené historie města už vám za šest let existence nabídnul Olomoucký Rej. Dnes jsme sice spustili novou verzi webových stránek, o oblíbené články z dějin Olomouce ale rozhodně nepřijdete.

Obraz Josefa Klause zobrazuje jednu z mnoha velkých událostí olomouckých dějin, nástup Františka Josefa I. na trůn. / Zdroj: archiv Rej.cz

Kdykoliv se chcete podívat na některý ze zhruba 260 textů o starých i novějších dějinách Olomouce, stačí klinknout na náš archiv. Můžete se podívat do doby před třemi a půl tisíciletími, kdy v Olomouci byli možná i staří Řekové, navštívíte neolitickou vesnici na Horním lánu, kde je dnes obchodní centrum, dočtete se o slavných vynálezcích, umělcích, strašidlech, nebo třeba o nástupu Františka Josefa I. na trůn. Zajímavý článek ukazuje například i to, že Olomouc byla kdysi i centrem středoevropské diplomacie. Věnovali jsme se ale i nedávné historii, třeba velkým mrazům v roce 1979

Olomouc je město s mimořádnou historií, bezpečně to nejpamátnější na Moravě. Žádné jiné město u nás se nemůže chlubit patnácti stoletími nepřetržitého osídlení a života, žádné jiné město na Moravě nehrálo významnou roli současně za velké Moravy i za přemyslovského státu a v následujících staletích, stovky let na Moravě neexistovalo jiné město s univerzitou nebo biskupstvím. Články z historie také patří k těm nejoblíbenějším – v žebříčku deseti nejčtenějších článků za minulý rok figurovala většina, konkrétně šest článků, právě z rubriky Historie.

Věříme, že vás naše výlety do dávných časů budou bavit i nadále. Proto kromě bohatého archivu, který je vám k dispizici,  chystáme i spoustu dalších výletů do minulosti. A určitě budeme rádi i za Vaše tipy a podněty. 

MB, Olomoucký REJ




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty