Další vážný požár v zemědělství. Hořel kombajn i sedmnáctihektarová část pole

Devět hasičsých jednotek ve II. stupni požárního poplachu zaměstnal ve čtvrtek večer požár u Ivaně na Prostějovsku. Hořely zde obiloviny a strniště na ploše zhruba 17 hektarů a kombajn i s osmi tunami zrní.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár zemědělský stroj zasáhl v celém rozsahu. Kvůli velkému suchu, vysokým teplotám a větru se oheň velmi rychle šířil. Přivolaní hasiči nasadili proto velkoobjemové cisterny s lištami a dvakrát se s pomocí těžké techniky oboralo požářiště, aby zabránili dalšímu šíření plamenů. Stroj pak hasiči ochladili, dohasili ohniska a zkontrolovali jej termokamerou. Přímo v obci hasiči zřídili čerpací stanoviště.

Událost se naštěstí obešla bez zranění. Dohled nad požářištěm byl nařízen místní jednotce.

Škoda přesáhne 7 milionů korun, z toho 5,5 milionů představuje škoda na kombajnu a zbytek poté škoda na obilovinách. "Jako příčinu určil náš vyšetřovatel technickou závadu. Díky našemu zásahu jsme uchránili majetek v hodnotě 3 milionů korun," vysvětlila tisková mluvčí HZS Lucie Balážová.

Zasahovaly profesionální jednotky ze stanice Prostějov a Kojetín a jednotky SDH Ivaň, Tovačov, Klenovice na Hané, Dub nad Moravou, Hrubčice, Lobodice a Troubky.

Pouhý den předtím, ve středu, zasahovali hasiči u požáru traktoru a pole a také u dvou hořících automobilů. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty