Vánoční trhy: nejlepší olomoucké kapely, filmy, oblíbené pohádky, koledy i půlnoční mše

Bára Basiková, Poutníci, Tmavomodrý svět, Turbo... Pohodovou atmosféru Olomouckých vánočních trhů dotváří každý rok kulturní program. Horní náměstí se tak stane místem velkého adventního festivalu, kde se na pódiu denně odehrává zajímavá akce.

Vánoční trhy v Olomouci | Ilustrační foto: Jan Andreáš

Program startuje již první den trhů 18. listopadu koncertem skvělého revivalu Queenmania v čele s Peterem Paulem Pačutem a končí 24. prosince půlnoční mší. „Největší olomoucký festival jsme se snažili naplnit programem, který se zaměřuje jak na duchovní rozměr adventu, tak na zábavu a kvalitní umění v široké paletě žánrů. Na své si přijdou fanoušci rocku, jazzu, popu, folku, blues, folklóru, filmu, baletu i vánočních koled, studenti, rodiče s dětmi, dospělí i party kamarádů, kteří jezdí na trhy do Olomouce za punči a dobrou zábavou,“ vysvětluje mluvčí trhů Monika Řehulková.

Z programu vyzdvihuje třeba bluegrass a country band Poutníci, Orchestr Jaroslava Ježka s programem Tmavomodrý svět, finalistku Československé Superstar Alžbětu Kolečkářovou, poprockové Turbo nebo Zpívánky strýčka Líčka pro děti. Během pěti týdnů se lidem představí nejlepší olomoucké kapely a interpreti – namátkou Bluesberg, Isbina, Lukáš Mareček s hosty, Hazydecay, Olomoucký dixieland jazz band, Natálie Tichánková & 4Good, Terez Wrau a řada dalších.

„Nejnavštěvovanější akcí je každoročně rozsvícení vánočního stromečku, které letos bude v neděli 20. listopadu od 18. hodin. Poté následuje vánoční koncert Báry Basikové,“ doplnila Řehulková. Vyloženě rodinnou atmosféru chce navodit série oblíbených českých filmů, které se budou promítat přímo na náměstí – Jak dostat tatínka do polepšovny, Anděl páně, Nesmrtelná teta a další. Připraven je také oblíbený večer Česko zpívá koledy, do kterého se v jeden čas zapojují lidé po celé České republice.

Kromě programu na pódiu pořadatelé nabízejí i řadu dalších atrakcí – obří třicetimetrové vyhlídkové kolo na tržnici, vánoční stezku s vyhlídkami na město, dětský historický kolotoč, tradiční zvoničku a Ježíkovu poštu a dílničky na Horním náměstí, nebo vyřezávaný betlém na Dolním náměstí.

Více informací o programu najdete na www.vanocnitrhy.eu nebo na FB a Instagramu. 

Foto: Blanka Martinovská



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty