Krásná Ježíškova alej vzniká v Šemberově ulici. Všechno je tady založeno na dobrovolnosti

Už podruhé se v olomoucké Šemberově ulici rodí ojedinělý fenomén – Ježíškova alej. Vytváří ji sami obyvatelé ulice, kteří využívají daru v podobě pětadvaceti stromečků z Běleckého mlýna od podnikatele a zdejšího rezidenta Richarda Benýška.

Foto: Rej.cz

Jak vzniká taková Ježíškova alej? „Z našeho výletiště Bělecký Mlýn dovezeme čerstvé vánoční stromky, zblbneme sousedy, kamarády a známé, rozneseme stromky po ulici a zdobíme, zdobíme a zdobíme,“ popisuje Richard Benýšek. Dodává, že hned po jeho rodině byla ve zdobení nejrychlejší jedna mateřská škola.

„Všechno chceme stihnout do soboty, v neděli je první advent. Pokud se chcete do výzdoby zapojit, můžete. Místa na stromcích je tady v adventní „Šemberce“ dost,“ vyzývá zájemce Benýšek. Stromků je pětadvacet, víc by se už do krátké ulice asi ani nevešlo... 

Loňský ročník projektu byl pilotní. Už podle tehdejších nadšených ohlasů šlo o velmi dobrý nápad. Jinak nenápadná ulička za Dolním náměstím se už teď stává jedním z magnetů adventní Olomouce a má možná ještě kouzelnější atmosféru než obě hlavní náměstí. Ne každý sem ovšem jde kvůli vánoční náladě. "Mě stromečky nezajímají, líbí se mi ti vetřelci," říká hrdě mužská polovina mladého páru, který prochází uličku. Ano, už řadu let sem zvědavce lákají také originální kovové plastiky sochařů Jana Dostála a Michala Ptáčka na a před domem Richarda Benýška. 

Foto: FB Richard Benýšek


Foto: FB Richard Benýšek

Foto: FB Richard Benýšek

Foto: FB Richard Benýšek

Foto: FB Richard Benýšek

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Lákají sem i sochy Michala Ptáčka a Jana Dostála | Foto: Rej.cz




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty