URBAN ART JAM: umělci vyzdobí originálním stylem okolí řeky Moravy

Plot lemující areál bývalých vojenských opraven na Velkomoravské ulici poskytne o víkendu umělcům developerská skupina Redstone. V rámci akce URBAN ART JAM se spojila s uměleckou skupinou CHAOS COMPANY, která k účasti vyzvala tvůrce z oblasti graffiti a street artu. Za účasti přihlížející veřejnosti vyzdobí okolí řeky Moravy díly na téma „pohyb“ již v sobotu 26. června.

Ilustrační foto: FB Chaos Company

Na Velkomoravské ulici v Olomouci se nachází areál po bývalých vojenských opravnách, který lemuje ze strany řeky Moravy starý betonový plot. V příštích letech zde chce developerská skupina Redstone postavit novou městskou čtvrť. Než však dojde k demolicím a zahájení výstavby, rozhodla se plot poskytnout výtvarníkům pro tvorbu dočasných uměleckých děl. K pořádání akce se Redstone spojil s artovou skupinou CHAOS COMPANY, která bude mít na starosti její uměleckou stránku. Ideovým tématem URBAN ART JAM bude pohyb.

Akce nabídne příležitost celkem 17 umělcům z regionu i jiných částí republiky. Akce bude otevřena pro veřejnost, která bude moci umělce sledovat přímo při práci a být svědkem vzniku jejich uměleckého díla. Pro přihlížející veřejnost je určena zelená plocha v okolí sahající ke hrázi pokryté asfaltovou silnicí. Od 13 hodin se na akci objeví Wings Team od Redbullu, který bude rozdávat drinky. Pro zajištění přístupnosti území pro umělce i veřejnosti bude v místě provedena seč zeleně. Z akce bude pořízeno video a foto dokumentace. K mediálnímu pokryti akce spojí síly všichni partneři (Redstone Real Estate, Chaos Company, Galerie Šantovka), kteří srdečně zvou olomoucká média k účasti na netradičním uměleckém happeningu.

Bližší informace o ideovém zadání a umělecké stránce akce poskytne Chaos Company. (Kontakt: chaoscompanycze@gmail.com)

Facebook akce: https://www.facebook.com/events/511512933220735






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty